17.10.2019
14.10.2019
Գեղեցկության սրահներ
Առողջ ապրելակերպ
Պլաստիկա բոտոքս
Դաջվածքի սրահներ
Սպա և մերսում
Փարթամ, առողջ և խիտ մազեր
11.04.2019
Գաղտնիք չէ, որ յուրաքանչյուր աղջիկ ցանկանում է ունենալ խնամված, գեղեցիկ և երկար մազեր:Բայց շատ քչեր ունենա այդպիսի մազերԴրա համար ես այսօր կփորձեմ օգնել ձեզ այդ հարցում
Գեղեցիկ են նաև փայլուն մազերըԻհարկե շատ-շատ աղջիկներ իրենց մազերը փայլուն սարքելու համար տարիներով չեն լողանում,որովհետև յուղոտ մազերը փայլում ենԼավ սկսեմ խորհուրդ տալ ինչպես փայլեցնել մազերը:
Խորհուրդ 1:Մազերի որակը բարելավելու լավ եւ պարզ միջոց էմածունի շիճուկով դիմակը: Մազերը լվալուց 30 րոպե առաջ քսեք այն մազարմատներին և տարածեք ողջ երկարությամբ: Փաթաթեք, ապա լվացեք: Այս մեթոդը երկար տարիներ կիրառում են թաթար կանայք, ովքեր ունեն մյուս ժողովուրդներից ակնհայտ տարբերվող մազեր' առողջ ու փայլուն: Չնախանձելու համար պարզապես սկսեք օգտագործել այս մեթոդը:
խորհուրդ 2:Մազերի փայլը վերականգնելու արդյունավետ միջոց է նաև գարեջուրը: Ամեն անգամ մազերը լվալուց հետո ողողեք դրանք գարեջրով: Կունենաք փայլուն մազեր, ինչպես նաեւ, կազատվեք ձանձրացնող թեփից:
Խորհուրդ 3:Հավի ձուն, պարզվում է, ևս օգտակար է մազերի համար: Ընդամենը մի քանի հավկիթ լավ հարեք, քսեք մազարմատներին և տարածեք: 10 րոպե անց լվացեք գոլ ջրով (տաք ջրի դեպքում ձուն կարող է ձվածեղ դառնալ հենց ձեր գլխին :)): Այս դիմակը խորհուրդ է տրվում օգտագործել ընդամենը 1-2 անգամ ամսվա ընթացքում:
Խորհուրդ 4:Նշի յուղը ևս օժտված է փայլ հաղորդելու հատկությամբ: Ձեզնից պահանջվում է միայն քսել այն մազերին: Արդյունքը կտեսնեք ինքներդ:
Խորհուրդ 5:Մազերի փայլն ու որակը բարձրացնելու համար կարող եք օգտագործել նաև երիցուկի կամ կիտրոնի հյութը, ինչպես նաև, խնձորի քացախը (մեկ լիտր ջրին մեկ ճաշի գդալ քացախ):
Խորհուրդ 6:Պատրաստեք եղինջի թուրմ եւ լվացրեք մազերն այդ հեղուկով: Պատրաստման համար վերցրեք 1 ճաշի գդալ եղինջի տերեւ`չորացրած կամ թարմ, 400 մլ ջուր, լցրեք տերեւները ջրի մեջ եւ եփեք 20-30 րոպե: Լվանալով մազերը`կզգաք մազերի փայլն ու փափկությունը:
Ինչպես խնամել չոր մազերը ամառվա շոգին:Չոր մազերի գլխավոր խնդիրն այն է, որ եղանակների ջերմաստիճանի փոփոխման հետ դրանք կորցնում են ինչպես իրենց որակը, այնպես էլ շատ խոնավություն: Եթե ժամանակին այդ մասին չմտածեք, ապա ամռանն այդ խնդիրն ավելի կբարդանա: Ամեն դեպքում չհուսահատվեք. ելք միշտ էլ կա:
Խորհուրդ 1.Շամպունն ընտրեք հաշվի առնելով ոչ թե մազերի տեսակը, այլ գլխի մաշկինը: Եթե Ձեր մազերը չոր են, իսկ գլխի մաշկը յուղոտ, ապա ճիշտ կլինի՝ ընտրեք շամպուն յուղոտ մազերի համար:
Խորհուրդ 2.Խուսափեք ընտրել այնպիսի շամպուններ, որոնք շատ փրփուր են տալիս, դրանք հիմնականում պարունակում են սինթետիկ մասնիկներ, որոնք էլ չորացնում են գլխի մաշկն ու մազերը:
Խորհուրդ 3.Շատ կարեւոր է մազերը լավ լվանալ տաք ջրով, որ շամպուն չմնա: Լվացումն ավարտեք գոլ ջրով:
Խորհուրդ 4.Չմոռանաք վերջում օգտվել բալզամից: Բայց հիշեք՝ դրանից պետք է օգտվել խնայողաբար: Բալզամի անհրաժեշտությունն զգացվում է մազերի ծայրերի, այլ ոչ արմատների դեպքում:
Խորհուրդ 5.Ամենաարդյունավետը մազարի բնական չորացումն է: Երբեք լվանալուց հետո մազերը չփաթաթեք սրբիչով, այդպես մազերը կորցնում են իրենց նրբությունն ու թափվում:
Խորհուրդ 6.Փորձեք նվազագույնի հասցնել վարսահարդարիչների օգտագործումը: Իսկ եթե, այնուամենայնիվ, չեք կարող առանց դրա, ապա այն պահեք գլխից 15 սմ հեռու:
Փարթամ, առողջ և խիտ մազեր:
Խորհուրդ 1:
Փարթամ մազեր
Մազերին փարթամություն կարելի է հաղորդել ոչ միայն ճիշտ խնամքի միջոցով, այլև ճիշտ սանրվածքով: Պրոֆեսիոնալները սակավ մազեր ունեցողներին առաջարկում են շերտավոր կտրվածքներ: Այսպիսի կտրվածքն իսկապես փարթամացնում է մազերի տեսքը: Մազերի գունավորումը ևս կարող է տեսողականորեն ավելի փարթամ դարձնել դրանք: Բարակ մազերը պետք է հաճախ լվանալ: Սիլիկոն, կերատին, պրոտեին. սրանք այն բաղադրիչներն են, որոնք պետք է առկա լինեն բարակ մազերի համար շամպուններում:
Խորհուրդ 2:
Կես բաժակ գարեջուրը խառնեք արևածաղկի ձեթի հետ և ավելացրեք մեկ հում ձու: Քսեք դիմակը խոնավ մազերին և լվացեք այն 15 րոպեից գոլ ջրով:
Ավելի հեշտ է գարեջուրն օգտագործել որպես դիմակ' տարածելով այն մազերին: Գարեջուրը ցնդում է, իսկ նրա միջի սպիտակուցները, ածիկի օգտակար նյութերը մնում են մազերին' ավելի ամրացնելով դրանց կառուցվածքն ու շքեղ ծավալ հաղորդում: Այս հասարակ, բայց արդյունավետ դիմակն օգտագործեք ամսական 2 անգամ:
Խորհուրդ 3:Խիտ մազերի համար կարևոր են սպիտակուցը, B վիտամինների խումբը, ցինկը, մանգանը: Մազերը բաղկացած են սպիտակուցից, և դրանց պահպանելու համար պետք է ուտել ընկույզ, կարմիր միս, ձուկ:
Նյութը Copy paste էջից