Գեղեցկության սրահներ

Առողջ ապրելակերպ

Պլաստիկա բոտոքս

Դաջվածքի սրահներ

Սպա և մերսում

Մրգերը և բանջարեղենը սառնարանում ճիշտ պահելու եղանակը

Մրգերը և բանջարեղենը սառնարանում ճիշտ պահելու եղանակը

03.05.2019

Մասնագետները պնդում են, որ բոլորը սխալներ են թույլ տալիս մթերքը պահելու մեջ, սակայն դրանցից կարելի է հեշտությամբ խուսափել, եթե հիշել հետևյալ կանոնները:

Մասնագետները խորհուրդ չեն տալիս բոլոր մրգերը և բանջարեղենը թողնել սառնարանում: Օրինակ կարտոֆիլը, սոխը, գազարը, բազուկը և սխտորը ընդհանրապես պետք չէ այնտեղ պահել: Դրանց համար լավագույն տեղը մութ, չոր և հով տարածքն է: Այդ տեղում էլ հիանալի կարելի է պահել դդումը, դդմիկը, խնձորը: Միակ բացառությունը այն դեպքն է, եթե վնասվել է կաշին: Այդ դեպքում ավելի լավ է պտուղը դնել սառնարան և շուտ ուտել:

Մրգերը և բանջարեղենը սառնարանում պետք է պահվեն հատուկ արկղերում: Միաժամանակ ցանկալի է, որ դրանք չդիպչեն միմյանց կամ այլ մթերքների: Դա կարևոր է, քանի որ դուք կարող եք չնկատել փչացած միրգը և այն կարող է «վարաքել» մյուսներին:

600x580

Ի դեպ, փչացած մթերքի մասին: Մասնագետները խորհուրդ են տալիս շաբաթը առնվազն մեկ անգամ վերանայել սառնարանի և մթերքների պահարանների պարունակությունը և վերացնել բոլոր փչացածները:

Խորհուրդ չի տրվում մեկ հարկի վրա պահել պատրաստված ուտելիքը և հում մթերքը: Սակայն այս կանոնին ոչ բոլորը կարող են հետևել տեղի բացակայության պատճառով: Խնդիրը կարելի է լուծել հետևյալ կերպ՝ լավ փաթեթավորեք մթերքը և պատրաստված ուտելիքները:

Բոլոր Նորությունները

Կազմակերպություններին