Գեղեցկության սրահներ
Առողջ ապրելակերպ
Պլաստիկա բոտոքս
Դաջվածքի սրահներ
Սպա և մերսում
7 ամենաօգտակար նախաճաշերը, որոնք դուք երբևէ պատրաստել եք
Օգտակար և սննդարար նախաճաշը առույգության և արդյունավետ օրվա երաշխիքն է: Այդ իսկ պատճառով շատ կարևոր է առավոտյան պատրաստել ոչ միայն համեղ, այլ նաև սննդարար նախաճաշ:
Բոլոր նրանց համար, ովքեր հոգնել են սովորական շիլայից կամ ձվածեղից, bigpicture.ru-ն առաջարկում է փորձել նախաճաշի յոթ կատարյալ տարբերակ, որոնք հարմար են ընտանիքի բոլոր անդամներին։
1. Վարսակաձավարով բլիթ
Բաղադրիչներ
1 ձու և մեկ սպիտակուց (կամ երկու ձու)
3 ճաշի գդալ վարսակաձավարի փաթիլ
3 ճաշի գդալ կաթ
Կակաո (ըստ ցանկության)
Պատրաստման եղանակը
Խառնում ենք բոլոր բաղադրիչները, լցնում թավայի մեջ (ցանկության դեպքում մի փոքր կարագ ենք ավելացնում): Մի քանի րոպե փակ կափարիչի տակ տապակում ենք բլիթը մի կողմից, ապա՝ մյուս: Բլիթի վրա լցնում ենք ցանկացած խճողակ և մեջտեղից ծալում: Կարելի է մատուցել նաև օմլետի տեսքով:
2. Խնձորով և կակաչասերմով կաթնաշոռային թխուկ
Բաղադրիչներ
100 գր կաթնաշոռ
1 ձու
1/2 թեյի գդալ մեղր
1/2 խնձոր
1 թեյի գդալ կակաչասերմ
Պատրաստման եղանակը
Կաթնաշոռը խառնում ենք ձվի հետ: Ապա ավելացնում ենք մեղրը, կակաչասերմը և կտրատած խնձորը: Պատրաստում ենք ջեռոցում 15-20 րոպե։ Ջեռոցի տաքությունը պետք է լինի 200 °С:
3. Բլիթներ դդմիկից
Բաղադրիչներ
250 գր դդմիկ (ցուկինի)
2 ձու
30 գր տարեկանի փաթիլներ
Աղ, պղպեղ` ըստ ճաշակի
Կաթնաշոռ
Բնական յոգուրտ (մածուն)
Պատրաստման եղանակը
Քերիչով մանրացնում ենք դդմիկները, ավելացնում ձվերը, հետո տարեկանի փաթիլները։ Խառնում ենք, ավելացնում աղ և պղպեղ` ըստ ճաշակի: Դնում ենք թավայի մեջ և երկու կողմից տապակում: Սոուսի պատրաստման համար նախընտրած մասնաբաժիններով խառնում ենք կաթնաշոռը և յոգուրտը մինչև առաջանա թթվասերանման զանգված։ Բլիթները մատուցում ենք տաք վիճակում, վրայից լցնում սոսուսը:
4. Բիսկվիտային ռուլետ
Բաղադրիչներ
100 գրամ եփած բրինձ
1 հատ ձու և 2 սպիտակուց
80 գրամ կաթնաշոռ
Մոշ կամ ցանկացած այլ հատապտուղ (կարելի է նաև փոխարինել բանանով)
Պատրաստման եղանակը
Խառնում ենք եփած բրինձը և սպիտակուցը, տապակում ենք երկու կողմից թավայի մեջ (ցանկալի է առանց կարագի): Խառնում ենք կաթնաշոռը հատապտուղների կամ բանանի հետ մինչ միասեռ զանգվածի գոյացումը: Կաթնաշոռի խճողակը դնում ենք բլիթի վրա և պատրաստում ռուլետներ:
5. Վարսակաձավարով խնձոր
Բաղադրիչներ
Կաթնաշոռ
Դարչին՝ ըստ ճաշակի
Մշկընկույզ` ըստ ճաշակի
Մի պտղունց կակաչասերմ
Ընկույզ
1 ճաշի գդալ վարսակաձավարի փաթիլ
Մի քիչ մեղր
Պատրաստման եղանակը
Վերցնում ենք խոշոր կարմիր խնձոր (որքան մեծ, այնքան լավ): Զգուշորեն հեռացնում ենք միջուկը: Խնձորի մեջ լցնում ենք 1 ճաշի գդալ կաթնաշոռ, 1-2 ճաշի գդալ վարսակաձավարի փաթիլներ, ավելացնում ընկույզը (ջարդած կամ ամբողջական), վրայից ավելացնում կակաչասերմն ու դարչինը: Դնում ենք ջեռոցը և թխում 15 րոպե կամ մինչև խնձորի փափկելը: Մատուցում ենք տաք կամ սառը վիճակում: Կարելի է ավելացնել բնական յոգուրտ կամ կաթնշոռ:
6. Վարսակաձավարով փանքեյք
Բաղադրիչներ
50 գր վարսակաձավարի փաթիլ
2 ձու
15 գր. չամիչ շ
Շաքարի փոխարինիչ կամ մի քանի կաթիլ մեղր
50 գր յուղազրկված կաթնաշոռ
Պատրաստման եղանակը
Գդալով խառնում ենք բոլոր բաղադրիչները: Տապակում ենք երկու կողմից: Մատուցում ենք ուտեստը տաք վիճակում, ցանկության դեպքում որպես թոփինգ կարելի է ավելացնել կաթնաշոռ (5 տոկոսանոց յուղայնության):
7. Բաժակով վարսակաձավար
Բաղադրիչներ
1/2 բաժակ վարսակաձավարի փաթիլ
Կաթնաշոռ
Բնական յոգուրտ
1 բանան
Հատապտուղներ՝ ըստ ճաշակի
Մի պտղունց կակաո կամ դարչին (ըստ ցանկության)
1 թեյի գդալ մեղր (ըստ ցանկության)
Պատրաստման եղանակը
Բանկայի կամ բաժակի մեջ շերտերով լցնում ենք վարսակաձավարը, կաթնաշոռը, 2 ճաշի գդալ յոգուրտը, կտրատած բանանը (ամբողջությամբ կամ կեսը), ավելացնում ենք հատապտուղները: Ցանկության դեպքում վրայից ավելացնում ենք կակաո կամ դարչին: Ծածկում ենք կափարիչով, դիշերն այդպես թողնում: Առավոտյան վայելում ենք շատ համեղ վարսակաձավարը: Ցանկության դեպքում ավելացնում ենք մեղր: -0-